10 mituri despre dezvoltarea personală
Dezvoltarea personală a devenit un trend atât de mare, încât s-a dezvoltat chiar și un cult în jurul ei. Este atât de puternică, încât ne-am afundat în doctrina ei fără a analiza beneficiile ei. Cu toate acestea, multe dintre aceste sfaturi și sugestii sunt aruncate către populație fără informații suplimentare despre felul în care ar trebui să le controlăm.
Să analizăm câteva dintre ele și să descoperim modul greșit în care sunt privite de către întreaga lume.
1)Dezvoltarea personală este bazată doar pe gândirea pozitivă.
Mulți oameni nu înțeleg faptul că gândirea pozitivă este doar o componentă a „imaginii” dezvoltării personale. Pentru unii indivizi, gândirea pozitivă este egala cu dezvoltarea personală integral. Ei au nevoie să fie pozitivi zilnic. Elimină această interpretare greșită din minte ta pentru totdeauna.
2)Dezvoltarea personală nu este pentru toată lumea.
Așa cum am spus mai devreme, calea dezvoltării personale este prezentă în viața fiecăruia. Nu este o abilitate, o activitate sau o atitudine strictă care poate fi plasată și interpretată într-un singur mod, deoarece fiecare este diferit. Totuși, nevoia de a crește este ascunsă în subconștientul fiecăruia.
3)Dacă îți spui obiectivele, nu o să mai reușești.
Greșit! Există două tipuri de persoane: cei care își împărtășesc obiectivele și își îmbunătățesc performanța, iar ceilalți care preferă să păstreze totul pentru ei și își împărtășesc rezultatele. Găsește varianta ce funcționează cel mai bine pentru tine!
4)Orice este posibil dacă îți dorești.
Acesta este un vis care a fost vândut mulți ani la rând, „legea atracției”. Sugerează-ți că poți și pur și simplu vei atrage succesul, doar gândindu-te la ce îți dorești zilnic.
5)Trebuie să îți notezi toate obiectivele.
Nu, nu pentru că nu există nici un studiu real care să confirme acest lucru, doar teorii. Cu toate acestea, acest sfat are avantajele sale, de asemenea, pentru că atunci când îți notezi obiectivele, poți evalua mai bine cerințele tale pentru tine. Le poți descompune în pași, fiind mai eficient. Asta nu înseamnă că dacă nu îți notezi un obiectiv nu se va realiza.
6)Odată ce ai fost superficial, vei rămâne mereu așa.
Dacă cineva ți-a spus că nu te poți schimba, ți-a servit cea mai teribilă minciună. Oamenii se pot schimba în bine. Este vorba doar de cât de mult îți dorești să te schimbi și cât de mult efort depui în acest scop.
7)Un obicei se formează în 30 de zile.
Un obicei adevărat va dura doar dacă activitatea în sine devine o parte din subconștient. Dacă îți dorești cu adevărat să îți formezi un obicei, continuă să faci acel lucru chiar și mai mult de 30 de zile până când va deveni o parte din tine. Mai mult decât atât, există o mare diferență între risipirea a 3 sau 30 de minute în fiecare zi. Scopul este să acumulezi rezultatul dorit într-un timp cât mai scurt. De aceea interesul trebuie să fie cat mai mare.
8)Multi-tasking-ul este cheia spre o productivitate mai mare.
Chiar dacă acest mit a început să capteze atenție și critici în ultimii ani, încă merită remarcat. David Rock scrie într-una din cele mai bune cărți de auto-dezvoltare din toate timpurile: „Chiar dacă faci două lucruri simultan, performanța creierului tău scade drastic. Concentrarea pe un singur obiectiv este o practică mai bună!”
9)Folosim numai 10% din creierul nostru.
Greșit! Acesta este un mit care a fost deja spulberat de peste 100 de ani, dar oamenii obișnuiți încă adoră să-l promoveze. Când îți lovești capul și paralizezi, doar atunci nu vei putea folosi 100% din creier.
10)Reflectarea la lucruri pozitive și negative consumă aceeași cantitate de energie.
Când te gândești la ceva pozitiv și continui să faci asta multă vreme, nu te simți obosit. Cu toate acestea, dacă începi să gândești negativ, vei avea un sentiment copleșitor pe măsură ce mintea și corpul tău încearcă să se adapteze la ceea ce te consumă. Astfel, pozitivitatea este mai mult un mod de recăpătare a energiei, pe când negativitatea este opusul, consumându-ți energia.
Daca ti-a placut sustine articolul cu un VOT!
Bun articolul, nu-i asa? Interesant ar fi fost sa il rescrii si sa iti exprimi punctul de vedere, nu sa il copiezi, sau macar sa mentionezi sursa din respect fata de autor...
https://blog.andreiursachi.eu/2017/09/22/10-mituri-despre-dezvoltarea-personala/
Hi! I am a robot. I just upvoted you! I found similar content that readers might be interested in:
http://blog.andreiursachi.eu/2017/08/24/10-mituri-despre-dezvoltarea-personala/