Viata sexuala si dezvoltarea organismului.
Sunt multe "povesti" in ceea ce priveste viata sexuala si problematica ei. Incepand cu virginitatea, continuand cu masturbarea si terminand cu actul sexual in sine, cu penetrarea. Multe dintre ele sunt "povesti" cu foarte multe informatii gresite ce nu fac altceva decat sa induca in eroare, dand nastere unor confuzii, unor comportamente gresite sau, uneori, chiar periculoase.
Sexul reprezinta o implicare din toate punctele de vedere. O implicare profunda, care poate marca individul pentru mult timp, poate chiar pana la sfarsitul vietii. Sexul nu este si nu ar putea fi ceva superficial si nici nu trebuie abordat ca fiind ceva superficial. Trebuie facut doar atunci cand fiecare stie ca este pregatit. Spun ca "stie" fiindca de multe ori poti doar sa "simti" ca esti pregatit, poti numai sa vrei foarte tare sa fii pregatit, dar sa nu fie asa. Iar aceasta pregatire inseamna o maturitate, atat fizica, psihica cat si emotionala. Cel care vrea sa inceapa viata sexuala trebuie sa fie (cat mai) sigur ca este pregatit sa faca fata tuturor provocarilor, sa fie sigur ca va putea ocoli toate neplacerile, sa fie sigur ca ca isi poti asuma deciziile si responsabilitatile si sa fie sigur ca va putea si va sti sa se bucure de toate plcerile pe care viata sexuala i le poate oferi.
Sexul este foarte important, ne ajuta sa ne cunoastem mai bine, sa ne intelegem mai bine, ne ajuta sa ne apropiem, ne ajuta sa ne eliberam de tensiuni. Ca sa nu mai spunem ca sexul, ca mod de perpetuare ca specie pe aceasta planeta, este esential. Dar sexul ne poate da si batai de cap, si asta este putin spus. Sexul poate fi si periculos. Sexul este periculos pentru organism in masura in care este facut fara a fi inteles, fara discernamant, fara a i se cunoaste pericolele (si sunt destule ...), fara protectie ... Numai de noi depinde sa avem o viata sexuala fara probleme si plina de placere sau o viata sexuala care sa reprezinte numai un lung sir de evenimente si amintiri neplacute.
Atat timp cat nu exista o intelegere a vietii sexuale, atat timp cat nu exista o maturitate fizica pentru a putea incepe viata sexuala, atat timp cat nu exista o maturitate psihica pentru a aborda problematica vietii sexuale, atat timp cat nu exista informatii necesare pentru a evita problemele vietii sexuale este sigur ca sexul este o primejdie, este sigur ca problemele nu vor intarzia sa apara. Uneori cu consecinte extrem de grave.
Sexul are, printre altele, si un consum fizic deosebit. In timpul actului sexual creste ritmul cardiac, la actul sexual iau parte toate grupele musculare si de aceea senzatia de oboseala ce poate apare dupa un act sexual nu se datoreaza numai descarcarii nervoase, a detensionarii, ci si datorita consumului energetic. Dar in nici un caz nu se poate pune problema unui consum care sa aiba ca urmare o stagnare a cresterii. Dezvoltarea fizica nu are nimic de a face cu viata sexuala. Actul sexual nu poate sa influenteze evolutia sau involutia organismului care este comandata de cu totul alte functii.
Dezvoltarea sanilor este datorata actiunii hormonilor sexuali, care apar o data cu pubertatea. Sanul este alcatuit din tesut conjunctiv (fibre elastice) si tesut adipos (grasime). Intre aceste tesuturi se afla partea glandulara in care ies canalele galactofore. Totul este acoperit de piele. Daca in cursul dezvoltarii tesutul conjunctiv predomina atunci sanul va avea o consistenta ferma. Daca va predomina tesutul adipos sanul va avea o consistenta moale. Intre aceste doua posibilitati - ferm si moale - exista o mare varietate de forme. Frumusetea, tonicitatea si consistenta sanilor depind de un bun echilibru hormonal si in nici un caz de varsta de debut in viata sexuala.
Hi! I am a robot. I just upvoted you! I found similar content that readers might be interested in:
http://www.seximus.ro/intrebari_sex/viata_sexuala_2.php