Hackere kan avlytte DNA skrivere
Introduksjon
Vi har hørt om hackere som bryter seg inn på bedrifter for å stjele informasjon. Dette er en lukrativ bedrift og kan brukes av alt fra andre land til internasjonale kriminelle.
Det er derfor endel utstyr frakoplet nettverket og plassert på egne som uten nettverk. Derfor er slik som DNA skrivere frakoplet nettverket. Rett og slett for å forhindre at en lang og dyr forskning blir stjålet. Med følge at den part taper ikke bare ideen men også penger på salg av produktet. Til og med tap av patenter kan også bli en av følgene.
Men kan vi avlytte noe som ikke er tilkoplet et nettverk? Ja det går an. Hvis vi går tilbake til eldre avlivingsmetoder som ble brukt og fortsatt brukes av spioner eller et mer penere ord, etterretning, Har vi alt fra avlytting med laser av vinduer. Det andre er å skanne elektromagnetiske stråling som kommer fra elektroniske enheter utenfor bygninger. Dette ble brukt for å avlytte skjermer, eller mer korrekt avlese.
Det er ikke uten grunn at forskjellige bygninger er bygget for å forhindre en slik avlytting. Slik bygninger finner vi hos etterretningstjenestene eller militæret. Underlig er det ikke så mye gjort på regjeringer eller andre etater som har med rikets sikkerhet å gjøre.
Metode
Men nå er det DNA skrivere denne artikkel skal ta for seg. Hva med et slikt angrep? Det ble utført et forsøk fra UC Irvine og UC Riverside der dem utførte avlytting via akustikk. Det som ble utført var å “høre” på hva en DNA skriver lød når den skrev ut en A, G, T og C. Det tok kun to dager innspilling av DNA skriverens lyder for å kunne gjenskape en ukjent DNA kjede. Ved å kombinere dette ved hyllevare DNA sekvenserings programvare var nøyaktigheten på 100%.
Angrepet ble utført mot DNA synthesizer laget av Applied Biosystems siden dette er den mest brukte produkt, siden 90% av markedet bruker dette produkt for DNA skriver.
Referanse
https://www.wired.com/story/hackers-listen-synthetic-dna-machines/
Først publisert : https://torandersengen.net/v2/hackere-dna/
Frontbilde av Sai Kiran Anagani (Unsplash)