AZALTIN, BIRAKIN, ÇOĞALTIN [Cointurk 28. Projesi] ( Gesund #4355)
AZALTIN : Yediğiniz yemeği, yemeğin tuzunu, çayın şekerini, kullandığınız eşyaları, harcadığınız parayı, boşa harcadığınız zamanı.
BIRAKIN :Mızmızlanmayı, çekingenliği, mazeret üretmeyi, başkalarına bakıp yaşamayı, olumsuz düşünmeyi, önyargıyı, surat asmayı.
ÇOĞALTIN: Gülümsemeyi, sevmeyi, dua etmeyi, olumlu düşünmeyi, şükretmeyi, içtiğiniz suyun miktarını, çocuklarla geçirdiniz zamanı, teşekkür etmeyi, selam vermeyi, özür dilemeyi, güzel söz söylemeyi.
Sağlıklı yaşam için elbette ne kadar önerilere uyulursa uyulsun hayatın farklı sürprizleri olabilmektedir. Buna karşın kişinin belli rutinlerini yerine getirirken bunu kendisi için en iyi şekilde yapması gerekmektedir. Doğduğumuz andan ölene kadar bir çok çevresel ve kalıtsal faktörler yaşam kalitemizi etkilemektedir. İlk olarak sağlıklı bir yaşam için kişinin beslenmesine, dinlenmesine, psikolojik olarak mutlu ve huzurlu olmasına, çevresindeki kişilerle iyi iletişim kurabilmesine, temizliğe ve bakımına dikkat edilmesine, belli aralıklarla sağlık kontrollerinden geçmesine, spor yapmasına ve bol miktarda su tüketmesine ihtiyaç vardır.
1.Daha Az Yeme, Daha Çok Çiğneme
Ne kadar çok yemek yerseniz vücudunuz açısından o kadar sağlıksız şeylere neden olur. Bunların başında da kilo almak yatıyor. Yaşam kalitenizi arttırmak için az yemek yiyin ve yemeklerinizi çok çiğneyin.
2 . Daha Az Taşıt, Daha Çok Yürüme
Eviniz iş yerinize yürüme mesafesinde ancak siz taşıt kullanmayı tercih ediyorsanız zamanla yaşam kaliteniz azalmaya başlar. Ancak uzun yürüyüşlerin vücut sağlığı açısından etkileri paha biçilemez.
3.Daha Az İnternet, Daha Çok Uyku
Zamanınızın bütün çoğunluğunu internet başında geçirip uykuya pek bir vakit kalmıyorsa yaşam kalitenizi kendi ellerinizle düşürüyorsunuz. Mümkün olduğunca internetin kafa yorucu ortamından uzak kalmaya çalışın.
4.Daha Az Şüphe, Daha Çok Güven
Hayatınızdaki her şeye şüpheyle bakıyorsanız mutlu olamazsınız. Kötü bir insanla karşılaştınız diye çevrenizdekilerin tümünü etiketlemeniz doğru değil. İnsanlara güvenmeyi öğrenin ki şüpheleriniz azalsın.
5.Daha Az Endişe, Daha Çok Şükür
Sürekli endişeli bir haliniz mi var? Bırakın zaman kendiliğinden aksın sıkmayım kendinizi bu kadar. Sevdiklerinizle vakit geçirin ve her şeye şikayet etmek yerine hayatınızdaki güzelliklere şükredin ki yaşam kaliteniz artsın.
Bu güzel paylaşım için teşekkürler. ☺ Güzel bir post hazırlamışsınız.
Yoğurdu bile 3 defa çiğnerim. 😂
Çoğaltın kısmına sarılmayı da eklemek istiyorum=) İçinde bir sürü duygu barındırır.Üstelik kucaklama çeşitli psikolojik hastalıkların tedavisinde bile kullanılır.
Teşekkürler güzel paylaşımınız için.
Hi! I am a robot. I just upvoted you! I found similar content that readers might be interested in:
http://www.bilgiustam.com/saglikli-yasam-icin-oneriler/